Regelmatig Managementoverleg

Verbeter uw bedrijf stap voor stap door 'Regelmatig managementoverleg'

 

Waarom managementoverleg?

 • "Als bedrijfsleider sta je er soms alleen voor. Ik zou af en toe iemand naast me willen die objectief en met een frisse kijk naar mijn bedrijf kijkt, en met me meedenkt, op management vlak."
 • "Ik wil mijn bedrijf stap voor stap verbeteren. Mocht iemand maandelijks even met mij zien wat er nu in mijn bedrijf mijn volgende stap is, zou me dat helpen."
 • "Vroeger was de bedrijfseconomische omgeving wat veiliger, en als het ware wat meer vergevend. Je kon nog eens een fout maken. Ik zou een management 'sparring partner' willen om van tijd tot tijd van gedachten te wisselen, en zo zekerder te zijn dat ik uitstekend bezig ben."
 • "We zijn hier met twee die het beleid uitmaken. Het zou fijn zijn, mocht er een derde 'onafhankelijke' bij ons zitten op onze meetings. Iemand die professioneel met ons meedenkt en een hart heeft voor ons bedrijf."
 • "We zijn veel te klein voor een Raad van Bestuur, maar een klankbord, af en toe, zou wijs zijn."

 

De oplossing in een notendop

Het regelmatig management overleg is als volgt:

 • "Regelmatig" betekent zo vaak als u zelf wenst: maandelijks of iedere twee maand of om de x weken,...
 • "Managementoverleg": te samen behandelen wij die aspecten die u wenst te bespreken. Vaak maken we samen een systematische agenda op.
 • Mijn ervaring in grote onderneming, manager in diverse kmo's en familiale ondernemingen en als ondernemer, aangevuld met diverse opleidingen vormt de voedingsbodem van mijn toegevoegde waarde.

 

Wanneer is het "Regelmatig Managementoverleg" voor u interessant?

De belangrijkste redenen waarom zaakvoerders regelmatig hun bedrijf willen bespreken met een externe professional, zijn de volgende:

 • Een klankbord hebben, liefst regelmatig, met iemand die het bedrijf behoorlijk goed kent.
 • De kwaliteit van de managementbeslissingen zo hoog mogelijk brengen.
 • Stap voor stap het bedrijf naar een hoger niveau tillen.

 

Hoe verloopt een managementoverleg concreet?

Hoe vaak gaat het managementoverleg door?

Zo vaak u wenst, In bepaalde periodes kan dit ook wat vaker gebeuren, in andere periodes net wat minder; ook weer zoals u wenst. Dit is felexibel. Vaak is het goed te starten met één keer per maand.

Hoe lang duurt het management overleg?

Meestal een uur of drie; maar ook dit bepaalt u zelf. Soms kan het aangewezen zijn wat intensiever te werken en bijvoorbeeld in blokken van één dag te werken; weer zoals u beslist. We gaan daar flexibel mee om.

Uw tijdsinvestering?

Het is goed de meeting even voor te bereiden. U haalt er zo meer uit. Het is echter geen vereiste. Ikzelf bereid me steeds wat voor en maak ook een kort schriftelijk verslag van het besprokene. De totale tijdsinvestering van mezelf bedraagt daarom per meeting van 3 uur ongeveer 4 à 5 uur.

 

Wat wordt er besproken in zo een managementoverleg?

Heel variërend; die zaken die voor uw bedrijf belangrijk zijn. En vaak is dit bij ieder bedrijf helemaal anders.

Wat we dikwijls zien terug komen, zijn typische managementaspecten inzake financiële, commerciele, operationele en strategische keuzes.

Soms start ik met een korte doorlichting van uw bedrijf, en zoomen dan samen voor een aantal meetings in op dat domein wat het meest aandacht verdient. Dit kan zowel strategie, als marketing, als productie, als structuur, als de omgeving, famiale aandeelhouders, als pure financiële aspecten zijn. Alles wat voor uw bedrijf belangrijk is.

 

En wat als er eens een specialist nodig is?

Het kan gebeuren dat u op een bepaald moment heel specifieke expertise nodig heeft. Daar kan ik voor zorgen. Ik werk samen met diverse consultants-uitvoerders, die allemaal veel ervaring en kennis hebben over KMO management. Soms in een heel specifiek domein. Dit netwerk strekt zich over meer dan 30 landen uit.

 

Kom meer over mij te weten in mijn profiel of contacteer me voor meer informatie rond mijn realisaties en troeven.