Transition Management

Transitiemanagement dient hier als volgt te worden begrepen:

“Het managementproces waarbij gekwalificeerde directiekaders ter beschikking worden gesteld aan organisaties, met de bedoeling een specifieke missie uit te voeren m.b.t. transitie, transformatie, crisis of conflict in die organisaties. Deze missies betreffen operationele opdrachten die uiterst urgent zijn, beperkt zijn in de tijd, en die erop gericht zijn organisaties te helpen bij het deblokkeren van complexe problematische situaties die opduiken in de loop van het bestaan van de organisatie.”

(Bron: Edouard Melloul, L’Institut de transition et de changement, Paris)

De transitiemanager:

  • heeft een gevarieerde professionele ervaring in algemeen management en/of in één of meer operationele managementfuncties, waarvan meerdere jaren in complexe situaties en omgevingen;
  • bezit de vaardigheden en kwaliteiten van een generalist en beheerst een methodische aanpak zowel op vlak van interventies als op vlak van het managen van veranderingen in het kader van menselijke systemen die aan beperkingen onderhevig zijn;
  • gaat een engagement aan in een contractuele relatie, hetgeen vereist dat hij de professionele uitdagingen van de opdrachtgever, inclusief de gevolgen, kan inschatten zonder evenwel expert te zijn in het vak/de specialisatie van deze persoon/onderneming;
  • is een expert in processen van organisatietransformaties;
  • beschikt over uitgebreide methodologische competenties die hem in staat stellen het interventiekader te controleren over de volledige duur van de opdracht.

 

Renaat Vanheessen als transitiemanager

Renaat Vanheessen (°1951) heeft gedurende meer dan 30 jaar professionele activiteit na zijn studies burgerlijk ingenieur zowel een theoretische als praktische ervaring uitgebouwd:

  • 10 jaar in diverse organisaties, multinationals en grote bedrijven in de industrie en dienstensector in België;
  • 12 jaar als oprichter en ondernemer van een softwarehuis voor administratieve industriële toepassingen met vestigingen in België, Nederland en Tsjechië.
  • Meer dan 10 jaar als interim- en transitiemanager voor middelgrote ondernemingen, administraties, instellingen en KMO’s in België en Oost-Europa. 

Door zijn parcours ontwikkelde hij een rijke toolbox aan uiteenlopende competenties qua visie en analyse. Deze stellen hem in staat om systematisch en out-of-the-box tot acties en snelle tastbare resultaten te komen.

 

‘I set you on the right course…

… and make sure that you never loose your direction.

I push you to top performance…

… and make sure that you get where you want to go.’

 

Kom meer over mij te weten in mijn profiel of contacteer me voor meer informatie rond mijn realisaties en troeven.